Monday, January 25, 2010

2 thumbs up!!


aktiviti yg paling best baru je kompeni bomba jalani adalah!!

"....Lawatan ke Balai Bomba Gombak Selatan...."

aiyaaak....sgt best! (^_-)v


komander2 senior + junior kompeni bomba!! =)

aku ngn komander safiah..
(berat gak baju kalis api ni..heeee)



1st aktiviti...
Simulasi kebakaran sebenar...
naek jentera bomba tu!!



2nd aktiviti..
masuk terowong bawah tu..
yg best nye..pakai BA..
(breathing apparatus)



3rd aktiviti..
repelling..



SEERAT...SERASA...SEHATI...SEJIWA..
MySpace

finally..... (^_^)v

MySpace
syukur alhamdulillah..
setinggi2 syukur ke hadrat Allah s.w.t..

pejam celik..pejam celik..xsangka yg aku dan teman2 seperjuangan dpt harungi semua ni..setelah macam2 dugaan dan cabaran dlm dunia komander ni kami tempoh bersama..tapi, ni semua baru permulaan..masih sgt mentah lagi..ye la, xsmpai sebulan lg kami jd kmnder..so, hopefully komitmen dlm diri kami akn stay smpai abeh blajo..insya-Allah.. =)

klw nk di cerita kn, huh! mmg xmuat kot nk sumbat semua dlm blog nih..bior le semua tu kekal dlm memori ku ini.. [walaupon memori space ak ni terhad je..hehe]

hohoho..mmg aku xjangka yg aku akn berada di teratai ni..iye la, mase komander senior ajak jd kmnder dlu2..jawapan ak mudah je.."hmm, xpe la...sy xberminat la komnder.." hahaha...xberminat2 pon, tp ni la takdir nye..ak dan murni (dak coursemate ak yg jd kmndr gak..gara2 ak yg pujuk..hehehe..domo arigatou murni-chan..) masih bertahan..

mase LiBK dlu..mmg sgt2 ramai yg "quit" drpd komnder ni..alasan nye...xtahan..smpai murni pon mase tu hmpir2 nk "quit" sbb dah down...huwaaa!! jgn la murni..bertahan ye..akhir nya...alhamdulillah.. (^_^)v

itu la org kata..pengalaman mengajar erti kehidupan..siyes!! mmg byk gak pngalaman yg aku xpenah rasai sebelom ni..ak rasa kat teratai ni..

tapi...tema dan kesimpulan nya, ak masuk komnder ni sbb....aku syg gile kat bomba!!! idop BOMBA!! dprd form 1 smpai form 5 ak masuk kadet bomba...then, ak xsangka yg ade bomba kat uitm ni...so, skrg..ak dan murni adalah salah sorg drpd ahli kompeni bomba...


p/s: kpd teman2 intake 44 sekalian...
especially murni, linda, farah, safwa, syam, qilah, dila, hazel, aini adila, diyana, nasyrah, bella, ben dan lain2...

ganbatte ikimasho!!!
MySpace



combat position