Sunday, May 29, 2011

muka buku VS muka blog? (O_o)



assalamualaikum w.b.t..

kalau sebut muka buku..kompom la semua tau~
cer kalau sebut muka blog...haaaa..tgk..tgk!! :>
mesti korang macam agak kompius kn..kn??
orait!! mula2 mase jumpe mende ni pon,
macam terkesima gak la..betul!! :p

so, if u wanna know more details bout it,
juz click on the pixca..keyh? (^_--)v




MySpace
notakaki:
aish!! kreatip tol la owner faceblog ni..
xpernah lak terpikir sal mende ni...
nk pinjam mesin masa Nabil la..then,
aku bley create mende ni sblom owner ni create..hehe :)






The Faceblog Gempak Bloglist (jun)





--> ATTENTION!!~
to all bloggers..


"saya telah menyertai bloglist gempak the faceblog :)
jom la ramai2 kita sertainya!!"


terasa nk join? moh le ramai2 klik pada banner kat atas tu..
okeh! mmg sgt mudah..siyes tak tipu..
nk tau ape syarat nye? haaa..cer klik..cer klik.. :D








Sunday, May 22, 2011

hope





Sometimes..a lot of opportunity came in our life
we need to choose either grab it or drop it

Sometimes..the opportunity just came once
Sometimes..it may change our life
Sometimes..it doesn't change anything

Sometimes..we can't decide what the right decision to be made
Sometimes..we need help to make decision

Sometimes..nobody can help us

Sometimes..when we lose it, we'll regret
Sometimes..when we grab it, we had a joy
Sometimes..we just waiting it to be true
Sometimes..it just came when we need it
Sometimes..it never come although we wish for it

So, when it come..
Choose the right decision..
And grab it as u wish for..

And the most
IMPORTANT thing is..


"Then when u have take a decision..
put ur trust in Allah..certainly, Allah
love to those who put their trust in Him.."

_al-Imran_






Tuesday, May 17, 2011

la tahzan






✿ La tahzan..innallaha ma'ana






Monday, May 16, 2011

ujian tarbiah diri | innallaha ma'ana..


Assalamualaikum w.b.t..


alhamdulillah!
syukur ku ke hadrat-Mu ya Rabb..
atas nikmat iman & islam yang Kau beri ini..
alhamdulillah ku panjatkan kesyukuran ku kehadrat-Mu..
di atas ujian yang menimpa ku siang hari tadi..





MySpace
16 May 2011..
Teachers' Day falls on Monday..

cantik sungguh perjalanan yang telah Allah aturkan untuk kita..
kadangkala, kita tidak sedar akan perkara yang berlaku
memang mengandungi hikmah yang tersendiri.. =)

"Jika kita tolong orang, insya-Allah nanti satu saat Allah akan bantu kita pula"

nak dijadikan cerita..for the first time kereta broke down kat tengah jalan...
tengah2 plaza tol!! can u imagine?? ya Allah... (@_@) panik? haih..jangan cakap~
berkali2 cuba start enjin..tapi, still can't..ok, cool ruhani..Allah always there for u..
tiba-tiba, kelihatan asap keluar daripada bonet depan..ya Allah!!~
"ok! relax...tenang kn fikiran..last try aton! c'mon.."



"Hasbunallahu wa Ni’mal Wakil"
Allah is sufficient for us and what an excellent Trustee is He. (3:173)

"Ni’mal Mawlaa wa Ni’man Naseer"
What an Excellent Patron and what an Excellent Helper. (8:40)



"ALHAMDULILLAH!!! akhirnya..idup pon kete ni..
Terima Kasih ya Allah!! kerana telah membantu ku.."
akhirnya, kereta itu dapat dihidupkan dan setelah membayar rm1.10
di plaza tol Batu 3 tu..terus je cari tempat untuk park kete kat tepi jalan..
sementara tunggu kedatangan abah, alhamdulillah diri ini masih
diberi kesempatan untuk menunaikan solat zohor..


buat sahabatku murni :
alhamdulillah! sempat hantar murni balik rumah dengan selamat..
murni perasan tak yang air-cond sangat panas mase pasang tadi?
ye! mmg ade kaitan dengan enjin kete tu sbnrnya..alhamdulillah
perkara ni berlaku setelah murni selamat sampai di rumah~ =)


buat sahabatku hanis :
alhamdulillah keje hanis tak siap lagi tadi tengahari..
dan itu menyebabkan orang tak dapat nak hantar hanis
pulang ke rumah mak cik hanis..itulah orang kata, segala
yang berlaku..tentu ada hikmah di sebaliknya...syukur anda
tidak perlu merasa situasi gamat itu..alhamdulillah!! =)



Sesungguhnya, setiap saat perjalanan hidup ku, ku serahkan segalanya kepada-Mu..
Kau tetapkanlah apa yang terbaik buat hamba-Mu ini ya Allah..kerana ku pasti, Kau adalah
sebaik-baik Penentu buat ku..Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hamba-hamba Mu..
ameeen..ya Rabbal a'lamin~






Friday, May 06, 2011

edCoustic - Muhasabah Cinta.mp3 + lirik









Muhasabah Cinta

Munsyid : EdCoustic
http://liriknasyid.com


Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

chorus :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Back to chorus








Wednesday, May 04, 2011

gambar sekadar hiasan



[gambar sekadar hiasan]



MySpace

Kadangkala bermain di fikiran,

"Siapakah yang bakal menjadi imam dalam solatku?"
"Siapakah yang bakal memimpin diri ini ke jalan-Nya?"
"Siapakah bakal zauj ku nanti?"


hesh!! sudah2 la tu ruhani..
umur masih lagi setahun jagung..FYP pun masih belum merasa lagi...
makan nasi pun masih terabur..ada hati nk fikir perkara ni..hehe...
bukan apa, sana sini mereka semua berkata2 tentang ini..


Di FB : jemputan walimatul urus & pertunangan~
Di blog : artikel mengenai jodoh~
itu masih belum masuk yang disembangkan antara sahabat2~


..

...

....

.....

ok..habes!!


so, tema & kesimpulannya...

1) Saya mahu m'habiskan sisa2 hidup di alam universiti
bersama teman2 seperjuangan~

2) Saya mahu m'habiskan degree ini dengan jayanya..
Insya-Allah!! ameen~

3) Saya mahu menjadi salah seorang umat Islam yang berjaya..
insya-Allah! ameen~

4) Saya mahu menjadi anak yg soleheh kpd kedua org tua, dan
isteri yg mithali kpd bakal zauj 1 hari nnt..insya-Allah!! ameeen~

5) Saya masih punyai banyak tanggungjawab yg perlu dipikul... =)


sangat sweet la depa ni...[gambar sekadar hiasan]








combat position