Wednesday, June 29, 2011

novel | Tautan Hati




salam'alaikum~



bismillahhirrahmannirrahim~

'Apa pun urusan kita, ikatlah ia dengan Allah..
Apabila diikat dengan makhluk, jika makhluk itu runtuh,
habislah kita, turut runtuh sepertinya..'


salah 1 petikan dalam novel bertajuk
"Tautan Hati" penulisan Fatimah Syarha~

hmm, actually dah lama dah nampak cover buku ni..
tapi akhirnya, tanpa aku duga aku akan membeli buku ini..
itu pun, Allah menggerakkan hati untuk beli buku ni lepas je terbaca
"HatiKu MilikMu" kat dalam lappy terchenta ni..

serius sangat best!
isinya yang sangat mantap!
sesuai untuk mentarbiah diri pembaca..
itupun, jika anda benar-benar mendalami isinya~ =)


"Semakin ku usir semakin ia hadir,
Semakin ku lupakan, semakin ia membelenggu fikiran,
Ku sedar kini HATIKU MILIKMU
Biarpun jauh kularikan diri,
Namun ia tetap melingkar di tangkai naluri.."

p/s : nak baca tak HATIKU MILIKMU??
meh klik pic hati tu..insya-Allah korang akan suka~


notakaki:
ok! FYI..saya dahulu bukanlah peminat novel..
mahupun seorang "kaki baca"..tapi, setelah membaca
"HatiKu MilikMu" dan "Seindah Mawar Berduri"
sangat-sangat suka pada bahan bacaan sebegitu~ :)
ALHAMDULILLAH~~



Friday, June 24, 2011

Nice - Sesekali Diuji.mp3 & lirik







Sesekali DiUji
munsyid - NICE


Apa jua bala bencana singgah menerpa

Menguji jauh mananya sabar kita

Mungkin selama ini kita terlupa

Kita terlalu leka dengan nikmat kurniaanNya

Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa


Bila kesusahan

Terasa hidup terlalu payah

Berbagai persoalan menerjah

Baru minta petunjuk hidayah


Usah berputus asa

Kerana ada rahmat disebaliknya

Yang tidak kita ketahui

Dalam hidup ini
Teruslah berdoa


Pada Allah
Pengasih…
Pemurah dan Penyayang

Kita terlalu leka dengan nikmat…kurniaanNya
Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa




notakaki:
cubalah hayati liriknya..
celik mata hati jauh lebih hebat daripada
celik mata tapi buta hati..na'uzubillah~
kredit to LirikNasyid.com.. =)



pesanan penaja -> jom intai sini..
http://atonisaton.tumblr.com
(^_--)v




Saturday, June 18, 2011

for u and for me



"Untuk kita bersyukur, kita harus melihat kepada mereka yang dibawah.
Untuk kita berjaya kita harus melihat mereka yang di atas."


credit to [kamu]



MySpace
notakaki:
sebelum nk tidow tadi ni..
sempat la ber"blogwalking" sebentar..ade lah dlm 2-3 blog..
then, terjumpe plak pic yang kat atas ni..sgt suke!!
bukan sahaja pada gambarnya yang 'simple but nice' tu..
tapi, pada kata-kata yang tersurat di situ..
THANK U ALLAH!!


@};- klik pada gambar untuk tumbesaran~ =)




Thursday, June 16, 2011

nota hati




Perempuan yang suci
adalah perempuan yang dijaga oleh Allah,
tidak sedikit pun Allah membenarkan mana2 lelaki menyentuh dirinya
walaupun HATInya..kerana Allah teramat mencintainya..

Tetapi, andai kita bergelumang dengan cinta lelaki,
dimana Allah untuk menjaga kita??
Allah seperti melepaskan kita kepada seorang manusia
yang lebih banyak mengecewakan kita..

"Jika Allah datangkan kesedaran dalam diri kita
supaya meninggalkan cinta seorang lelaki
bermakna Allah mahu mengambil kita kembali untuk dijaga-Nya..
Mengapa masih ragu-ragu??"

'Kekuatan usah ditunggu tapi harus dicari'

Hargailah di atas kesempatan yang Allah berikan ini,

"sebesar-besar dosa adalah dosa yang dilakukan ketika
kita rasa berdosa melakukannya..."
-IMAM GHAZALI-


MySpace
notakaki:
mesej ini dihantar oleh sorang
yang bergelar sahabat kpd ku..
syukran ukhti atiq~ :)





Saturday, June 11, 2011

speak out your mind




MySpace
salam'alaikum w.b.t.



khaifahalukum?


lama betul blog ni menyepikan diri.. =)
terlalu banyak yang mahu ditulis sbenarnya
tapi, tak tahu nak mula dari mana..

kadang2, rasa cemburu pada sesetengah blogger yang dapat
mnyampaikan isi hati mereka dengan begitu baik seperti

red+blue+violet

siskahaidan

Hati Muslim ku~

to cry and still be happy..

dan ramai lagi..
segala apa yang ditulis, itulah yang terbuku di kalbu..
bak kate omputeh.. "Speak Out Ur Mind"
sehingga kan, pernah terdetik di hati kecil ini..
"bila agaknya aku akan menjadi seperti mereka?"
tapi, itu sesungguhnya sangat mustahil,
ini kerana aku adalah aku dan
mereka adalah mereka.. :)



suddenly miss them so much!! xoxo



kmph memories always in my mind! ;)



KMPh PDT is the best!! (^_--)v



UiTM di hati ku.. (^__^)v





Sunday, June 05, 2011

muwasafat tarbiyah










combat position