Wednesday, June 29, 2011

novel | Tautan Hati




salam'alaikum~



bismillahhirrahmannirrahim~

'Apa pun urusan kita, ikatlah ia dengan Allah..
Apabila diikat dengan makhluk, jika makhluk itu runtuh,
habislah kita, turut runtuh sepertinya..'


salah 1 petikan dalam novel bertajuk
"Tautan Hati" penulisan Fatimah Syarha~

hmm, actually dah lama dah nampak cover buku ni..
tapi akhirnya, tanpa aku duga aku akan membeli buku ini..
itu pun, Allah menggerakkan hati untuk beli buku ni lepas je terbaca
"HatiKu MilikMu" kat dalam lappy terchenta ni..

serius sangat best!
isinya yang sangat mantap!
sesuai untuk mentarbiah diri pembaca..
itupun, jika anda benar-benar mendalami isinya~ =)


"Semakin ku usir semakin ia hadir,
Semakin ku lupakan, semakin ia membelenggu fikiran,
Ku sedar kini HATIKU MILIKMU
Biarpun jauh kularikan diri,
Namun ia tetap melingkar di tangkai naluri.."

p/s : nak baca tak HATIKU MILIKMU??
meh klik pic hati tu..insya-Allah korang akan suka~


notakaki:
ok! FYI..saya dahulu bukanlah peminat novel..
mahupun seorang "kaki baca"..tapi, setelah membaca
"HatiKu MilikMu" dan "Seindah Mawar Berduri"
sangat-sangat suka pada bahan bacaan sebegitu~ :)
ALHAMDULILLAH~~



19 comments:

hiDAyah_muRNi said...

nyot! nyot! hati bertaut-taut~~~~ hihi

visitme@FaTiN cOrNeR said...

pernh jugak usha2 novel nie..hehe..

FiqRie Skeleton said...

da lama baca~ time matrik lagi.. hehe

FiqRie Skeleton said...

cari novel syabab musafir kasih~ fatimah syarha.. lagi satu denyut kasih medik... dr farhan hadi tulis.. suamai fatimah syarha~ dua2 best !!

hiDAyah_muRNi said...

hamboyhh afiq~~ ha.aton bce2! haha

siskahaidan said...

Yup, setuju, Denyut Kasih Medik & Syabab tak mengecewakan. Kali ni Kak Nad cadangkan Sinergi. Sangat sangat terkesan dalam hati. Mantap dari Hilal Asyraf, walaupun masih muda, dia berfikir jauh. Sungguh indah jika kita berpaksikan keimanan. Untuk semua juga, Aton comel!

FiqRie Skeleton said...

ha, sinergi lagi satu.. tulisan hilal asyraf sangat mantap~ ;)

atOn said...

@};- murni

murni!! saba ye..org tggu 1 hari nnt, pabila murni dah mula jatuh cinta pd novel~ ;) hehe

atOn said...

@};- visitme@FaTiN cOrNeR

ohoh..da try usha2 tu, apalagi..jom la try bace dlm nye pulak..hehe~ :)

atOn said...

@};- FiqRie Skeleton

wow! drpd matrik lg dah bace...mantop lah!! (@_@) heee~

syabab musafir kasih & denyut cinta medik ? huhu..thanx for the recommendation..insya-Allah akn dicari.. :D

atOn said...

@};- siskahaidan

Sinergi by Hilal Asyraf ya? :)
insya-Allah kak nad..ni ha, Tautan Hati pon xabes bace lg..usah kn itu, ade lg 2 novel Hlovate org terbengkalai ni..hehe~
"Sungguh indah jika kita berpaksikan keimanan."
thanx akak syg~

atOn said...

hmmm, hah!! 1 lagi..
ada sahabat rekomen bace
"Nota Hati Seorang Lelaki"
oleh Ustaz Pahrol Mohd Juoi~~
(^___--)v

siskahaidan said...

Nota Hati tu pun comey gak. Eheh. Nak suggest lagi boleh tak. Time praktikal ni boleh habis sehari sebuku. Hehe...

atOn said...

@};- siskahaidan

hehe..akk nk suggest lg??
tafadhol..amat dialu-alukan..♥

.::: mr IQ :::. said...

best buku ni... sy suggestkan baca buku Denyut Kasih Medik pulak, karya suaminya Fatimah syarhah... Dr Farhan..

Mencari Jodoh Dipasar Cinta

atOn said...

@};- mr IQ

yep..enta org ke 4 yg suggest kn buku tu..insya-Allah akn di cari 1 hari nnt.. :)

.::: mr IQ :::. said...

aduh, rupanya ramai yg dah komen suggest buku tu... mcmmana bleh x perasan.. mcm x de org komen pun td...

malunya... haha

siskahaidan said...

Kak Nad cadangkan juga Terasing dari Hilal Asyraf. Tersirat tapi penyampaian dia berhasil :D Satu perkataan je kan, terasing. Baca dulu!

atOn said...

@};- mr IQ

hehe (^_^)v




@};- siskahaidan

wow!! mmg byk buku yang akak suggest kn..kene list out kan ni.. :D
syukran2!! ;)



combat position