Friday, February 18, 2011

doing nothing

Thursday, February 17, 2011

kekasihmu..kekasihku juga..



Pemergianmu- IN TEAM ✿

(Ya Rasulullah...)

Kau masih tersenyum mengubat lara
Selindung derita yang kau rasa
Senyuman yang mententeramkan
Setiap insan yang kebimbangan

Hakikatnya, tak tertanggung lagi derita
Di pangkuan isterimu Humaira?
Menunggu saat ketikanya
Diangkat rohmu bertemu Yang Esa

Tangan dicelup di bejana air
Kau sapu di muka mengurangkan pedih
Beralun zikir menutur kasih
Pada umat dan akhirat

Dan tibalah waktu ajal bertamu
Penuh ketenangan jiwamu berlalu
Linangan air mata syahdu
Iringi pemergianmu

Oh sukarnya untuk umat menerima
Bahkan payah untuk Umar mempercaya
Tetapi iman merelakan jua
Bahawa manusia ?kan mati akhirnya

Tak terlafaz kata mengungkap hiba
Gerhanalah seluruh semesta
Walaupun kau telah tiada
Bersemarak cintamu selamanya

Ya Rasulallah
Kau tinggalkan kami warisan yang abadi
Dan bersaksilah sesungguhnya
Kami merinduimu



MySpace
"SALAM MAULIDUR RASUL 1432 H"





Sunday, February 13, 2011

FESKOM 2011





FESKOM 2011
also known as
"Festival Sukan Komander.."

alhamdulillah, netball kompeni bomba masuk final..
alhamdulillah, futsal siswi masuk semi-final..
latihan? ..."tak penah buat"
pemain pro? .."memang la bukan"
rezeki? ..."yup!! alhamdulillah..Thank U Allah!!"

insya-Allah,
14 Feb 2011, 8-11 mlm,
di Kompleks Sukan UiTM Shah Alam..Final Stage!!~
moga kemenangn berpihak pada kami....insya-Allah! amiin~


"ya Allah...jika kemenangan berpihak pada kami..
kami bersyukur ke hadrat Mu ya Robb..
tetapi, jika kekalahan yang telah ditakdirkan untuk kami,
kami pasrah..kerana aku tahu ada hikmah disebalik rencana-Mu.."
amiiin ya Robbal 'alamin~



notakaki:

✿ moga tercapai segala impian mu itu..
✿ moga dibukakan pintu rezki seluas2nya..
✿ moga dirimu sentiasa dalam perlindungan Yang Esa..
✿ moga kebahagiaan & kejayaan menjadi milik mu..
ameen~




Thursday, February 10, 2011

Senyum Tak Nampak Gigi



Assalamualaikum w.b.t..

erk?! O_o oh noooo..kene tag ke?
actually, dah lame gak tak join contest ni..

thanx MM sebab tag.. (^_^)v
contest ni direka oleh

godek2 lappy, mcm tak berapa banyak gambo yang seswai
untuk contect ni..finally, ni haaa...hehe~
[tolong jangan tanye kenape pic ni begitu..sekian! terima kasih..teehehe]



pas dah buat..kene tag 5 org blogger lain plak..
dan orang2 nye adalah..jeng3~

4) Que


please take note...kalau rase nak join,
korang jangan lupe buat sebelum 27 Februari 2011 yea.. =)




Tuesday, February 08, 2011

Nannie`s Passion Giveaway



Assalamualaikum w.b.t..

jom join GA!! [kata murni kepada aton]
hahaha..kul 2 kang ade kelas, tapi masih sempat update blog..
ish.ish.ish...tak de keje tol dak2 ni.. (^_^)v

okeh..sape2 yang rase nak join GA ni...
meh la singgah kat LINK ni..
last day 12 FEBRUARI 2011 ni tau..

kat bawah ni adalah sebahagian daripada hadiahnya.. =)








Friday, February 04, 2011

Saat Lafaz Sakinah – Far East



Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda

Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Chorus
Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu

Ulang Chorus




Tuesday, February 01, 2011

PC Fair + Tahlil + Le Tour De Langkawi = ?

-IT Fair di mid-valley KL-



Assalamualaikum pembuka bicara,
dari saya untuk semua,
sebelum kamu teruskan membaca,
izinkan saya berkata-kata..


MySpace
okai! take 5 kejap~
penat perah otak wat pantun 4 kerat ni..hehe~
sejak daripada 28 Jan hari tu lagi sebenarnya nak update
blog ni..tetapi, apakan daya..Allah tidak mengizinkan~[^___^]v
alhamdulillah 'pagi' ni internet sangatlah kuat..
[saya gune wireless je...dah uitm sediakan, kite kene gunakan..betul x?]


"ya Rabbi!!.. Subhanallah~
perancangan mu memang sangat teratur..
Sesungguhnya..tiada apa atau siapa pun
dalam dunia ini yang dapat mengatur
sesuatu perkara lebih hebat daripada Mu "



28 Januari 2011

--> Ulang Tahun ibu tercinta!!
--> tiba-tiba, kelas batal kerana madam tak sihat..
--> olehkerana kelas 1 saja pada hari tersebut dan telah batal,
maka telah membuat keputusan untuk ke PC Fair dengan Murni pada pagi itu..
--> sambil berjalan2 di PC Fair, sambil cari hadiah besday mama.. :)
...
...
...
--> banyak perkara telah berlaku..tapi, dipendekkan cerita...
Alhamdulillah...Allah telah permudahkan segala urusan kami pada hari tersebut~



29 Januari 2011
-selepas selesai Majlis Tahlil-


--> hari Festival Sukan FSKM di kompleks sukan..
--> petang hari, kami ke Majlis Tahlil arwah atok komander faiz~
--> Program Destini Kenegaraan di UiTM bermula pada malam hari~
--> program khas untuk semua badan uniform di UiTM..even komander dari
cawangan semua berkumpul di UiTM Shah Alam.. :)



30 Januari 2011

--> semua badan uniform unite in a group!~
--> ada 20 group...yeah! hidup kumpulan 6...Sixth Sense~
--> banyak PDK (perbincangan dalam kumpulan) hari ni..
--> siyes sangat best!! sebab dapat kawan-kawan dan fasi yg sporting!


31 Januari 2011

--> for the 1st time, kene TEPUNG TAWAR dengan senior..hehe
--> sangatlah terharu kerana ada surprise kek untuk 'besday girl' dan kak akema~
--> THANX ye kepada semua yang wish!!! (^^_)
--> kenangan indah yang sukar dilupakan..insya-Allah~


-sebelum bergerak ke program Destini Kenegaraan-





[thanx 4 everything kawan2~]









combat position