Thursday, February 17, 2011

kekasihmu..kekasihku juga..



Pemergianmu- IN TEAM ✿

(Ya Rasulullah...)

Kau masih tersenyum mengubat lara
Selindung derita yang kau rasa
Senyuman yang mententeramkan
Setiap insan yang kebimbangan

Hakikatnya, tak tertanggung lagi derita
Di pangkuan isterimu Humaira?
Menunggu saat ketikanya
Diangkat rohmu bertemu Yang Esa

Tangan dicelup di bejana air
Kau sapu di muka mengurangkan pedih
Beralun zikir menutur kasih
Pada umat dan akhirat

Dan tibalah waktu ajal bertamu
Penuh ketenangan jiwamu berlalu
Linangan air mata syahdu
Iringi pemergianmu

Oh sukarnya untuk umat menerima
Bahkan payah untuk Umar mempercaya
Tetapi iman merelakan jua
Bahawa manusia ?kan mati akhirnya

Tak terlafaz kata mengungkap hiba
Gerhanalah seluruh semesta
Walaupun kau telah tiada
Bersemarak cintamu selamanya

Ya Rasulallah
Kau tinggalkan kami warisan yang abadi
Dan bersaksilah sesungguhnya
Kami merinduimu



MySpace
"SALAM MAULIDUR RASUL 1432 H"





4 comments:

..بنت يوسف.. said...

assalamu'alaikum....thanks yer follow blog akak..(mesti tau dr kak nad kn..?)dah lame nak say something kat sini..tp segan..blog aton cantek sgt...(^__^)

suke lagu ni..mase 1st time hayati betul2 lagu ni..meleleh2 air mata..
dgr byk kali pun stil leh bergenang gak..

rindu Rasulullah..
salam perkenalan..

atOn said...

wa'alaikumsalam...
ur welkam akak~
[a'ah...alamak, mcm mne akak boleh tahu ni?? hehe]
laaaa..blog ni biasa2 saja, saya lagi suka blog akak..sbb banyak isi kandungan yang mantop2!! :)

kita sama kak~
saya juga tersangat suka lagu ni..
mmg betul2 menusuk jiwa jika betul2 dihayati..

salam perkenalan ya ukhti..

..بنت يوسف.. said...

(..sbb banyak isi kandungan yang mantop2!!)

errr...aisshhh....xde la..byk merapu and copy paste je tu...he..hee...he..

alhamdulillah...nikmat dan rezeki Allah bg..

semoga dapat berbakti walau tekan2 gune jari..he.h.e.. (^__*)

atOn said...

waaaaa..suke ayat akak tu!!
"semoga dapat berbakti walau tekan2 gune jari..he.h.e.. (^__--)v"
insya-Allah!! ameen~



combat position